top of page

Ziua 3: Comedie - Râdem, Deci Existăm!

Ziua 3 m-a găsit în fața unei revelații comice: ce ne face cu adevărat fericiți? Am fost un Don Quijote al fericirii, luptând cu morile de vânt ale obiectivelor materiale și experiențelor grandioase, crezând că ele sunt graalul meu personal.


„Mașina asta nouă va fi extazul pe patru roți!” mi-am spus. Dar după ce am cumpărat-o, am realizat că fericirea nu e în parfumul de mașină nouă, ci mai degrabă în bătăile de cap cu parcările în orașul aglomerat. Și vacanța aceea de lux? M-am văzut deja în rai, dar am uitat de plăcerea neașteptată a întârzierilor de zbor și a bagajelor pierdute. Oh, ce comedie!


Am crezut că pot fi Nostradamus în propria-mi viață, dar realitatea m-a făcut să râd de mine însumi. Mi-am dat seama că filtrele mele de fericire erau de fapt ochelari de cal, pictând viitorul cu vopseaua trecutului. „Noul job va fi nirvana profesională!” dar... surpriză! Era mai degrabă un sitcom zilnic cu colegi ca personaje secundare.


Realizarea aceasta m-a transformat într-un explorator al vieții, un Indiana Jones al experiențelor. Fericirea nu mai e o destinație, ci un drum plin de gropi, dar și de peisaje amuzante. Sunt deschis la orice, pentru că acum știu că fericirea adevărată nu stă în măreția scopurilor, ci în micile bucurii neașteptate.


Ziua 3 mi-a arătat că tot ceea ce trăim are partea sa de comedie. Fiecare experiență, bună sau rea, este o scenă dintr-un film al vieții mele, unde eu sunt regizorul, actorul principal și, uneori, chiar și criticul de film.


Să fim sinceri, fericirea nu e un premiu mare la finalul cursei, ci mai degrabă o serie de glumițe pe care viața ni le face pe parcurs, o Comedie - Râdem deci existăm! Și asta e esența zilei mele a treia: învăț să râd mai mult, să mă bucur de micile ironii și să mă las surprins de unde mă va duce următoarea scenă.

2 views0 comments

Comments


bottom of page